luni, 20 aprilie 2009

Teorema lu Milka

Milka,Fulga si Marmota studiaza matematica in Alpi. Suna ciudat asa-i? Dar e adevarat! Nu este chiar materia lor preferata dar e la moda sa rezolvi ecuatzii in aceasta perioada. Si cum Milka are grija sa urmeze cele mai noi tenditzele ea s-a apucat sa studieze matematica la un nivel avansat. In timp ce rezolva ecuatzii a descoperit mai multe relatzii matematice si, folosind metoda inductiei, a formulat o noua teorema: Teorema Lu' Milka. Folosind acesta teorema potzi sa determini cantitatea de lapte produs de Fulga intr-o zi, in conditzii normale de fotosinteza,presiune atmosferica si volum. Enuntul teoremei este cam complicat si greu de intzeles de aceea Milka s-a gandit sa simplifice un pic "treaba" asa ca a calculat si a calculat si iar a calculat pana a descoperit o formula. Deci, matematic teorema se poate aplica folosind urmatoarea formula :
m*Ev=L
unde m=cantitatea de iarba pascuta de Fulga ; [m]SI=1 Kg
Ev=intensitatea luminii ; [Ev]SI=1 lux
L=numarul cutiilor de lapte umplute cu laptele muls de la Fulga ; [L]SI = 1 cutie de lapte
Nu vreau sa va plictisesc insiruind aici toate relatziile matematice pe care Milka le-a scris pana a ajuns la teorema ...asa ca, pe final,in loc de concluzie , o sa cititi enuntul complet al teoremei, inainte insa va reamintesc ca
este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia totala sau partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site.
Teorema Lu' Milka
Cantitatea de lapte produsa de Fulga este direct proportionala cu intensitatea luminii si cantitatea de iarba pe care a pascut-o Fulga, deci volumul de lapte se poate calcula inmultind masa de iarba cu intensitatea luminii. Un factor important in producerea fotosintezei este soarele prin tranzitivitate deducem ca soarele este un factor important in fabricarea laptelui deoarece datorita fotosintezei iarba creste ca frunza-n dunga si Fulga va avea "materie prima" (adica hrana) pentru a produce laptele.Experimental s-a demonstrat ca in zilele ploioase, atunci cand intensitatea luminii este scazuta, Fulga a produs mai putin lapte prin urmare s-a diminuat si productia de ciocolata. Iarba este alt factor important care ajuta la deteminarea volumului de lapte: cu cat paste mai multa iarba Fulga cu atat va produce mai mult lapte ....o bunatate de lapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aşteptăm cu drag să ascultăm opinia critică a cititorilor acestui blog aşa că scrieţi cu sinceritate orice părere aveţi in gând. Acceptăm sfaturi,laude,poveşti ş.a.m.d. dar vom şterge comentariile care au un continut nepotrivit!

PS:Cine vrea autografe sa lase adresa de e-mail si va primi un cadou la alegere:o cutie cu "bunatate de lapte"(de la Fulga),un masaj relaxant (din partea Marmotei) sau "cea mai fina placere din Alpi"-o ciocolata Milka.